logo

HDP mitinginde minibüsü yakan 2 kişi yakalandı

HDP’nin Erzurum mitinginde minibüsü yakan 2, bıçaklı gösteri yapanlardan 4 kişi yakalandı.

hdp-erzurum-miting-gerginlik4 Haziran perşembe günü yapılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mitingi sırasında, içinde sürücüsü bulunan minibüsü yakan grupta
olduğu öne sürülen 2 kişi ile ellerinde bıçaklar bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İstasyon Meydanı’ndaki mitingine Tekman İlçesi’nden bir grup partiliyi 25 D 0877 plakalı minibüs ile getiren 40 yaşındaki Aydın Taşkesen, aracın kapısındaki arızayı gidermek için Oto Sanayi Sitesi’ne gitti.

hdp-minibusBu sırada bölgede bulunan bir grup gösterici tarafından dövülen ve minibüsü ateşe verilerek yakılan Taşkesen, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım altına alındı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu olayla ilgili 2 kişiyi yakaladı. Minibüs içerisine yanıcı madde atarak aracın yanmasına ve sürücüsünün yanarak yaralanmasına

neden olduğu öne sürülen T.T. ile minibüs sürücüsü Aydın Taşkesen’e yumrukla saldırdığı belirtilen İ.K. dün yakalanarak gözaltına alındı.

Karapınar Köyü’nde oturan ve Tekman’da esnaf olduğu belirtilen evli ve 8 çocuk babası Taşkesen’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu vurgulandı.

Ağır yaralanan şoföre ilk müdahaleyi polis ekipleri yapmıştı

Ağır yaralanan şoföre ilk müdahaleyi polis ekipleri yapmıştı

HDP’nin İstasyon Meydanında düzenlediği açık hava toplantı sonrasında çıkan olaylar ile ilgili olarak bazı yayın organları ile sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülerde, ellerinde bıçak, sallama bulunan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Polisin yaptığı çalışmalar neticesinde bıçaklı fotoğrafları bulunan Y.Ç., F.B., O.S. ve Ü.D. de dün yakalandı. Emniyet Müdürlüğü, gözaltındaki 6 kişiyle ilgili işlemlerin sürdürüldüğünü açıkladı.

Etiketler: » » » » » » »
Share
711 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.