Son Dakika
Başbakan Davutoğlu, muhalefetin Milli Eğitim Şurası’nda gündeme gelen Osmanlıca dersine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Van İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Hiçbir şekilde vandalizme ve şiddete boyun eğilmeyecek” ifadelerini kullandı.
Çözüm sürecinin kesinlikle kamu düzenine alternatif olmadığını belirten Başbakan Davutoğlu, “Halkımızın huzuru ve mutluluğu mutlaka sağlanacaktır” dedi.
MUHALEFETE ‘OSMANLICA’ YANITI
Başbakan Davutoğlu, Milli Eğitim Şurası’nda gündeme gelen Osmanlıca dersine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.
Davutoğlu, ”Osmanlıca imam hatiplerde de okutulsun ve seçmeli olsun dendi diye, kıyameti kopardılar. Kılıçdaroğlu ‘Bizi orta çağlara götürmek istiyorlar’, genel başkan yardımcısı ‘Bize mezar taşlarını mı okutacaklar’ diyor. Bunlar tarih cahili, o mezar taşları bu toprakların mührüdür” dedi.
Davutoğlu şöyle konuştu:
”Milli Eğitim Şurası’nda her görüşten eğitim uzmanları bir araya gelsin, tartışsınlar diye şuralar toplanır. Tavsiye kararları daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’mızca değerlendirilir, Bakanlar Kurulu’nda nihai karar için istişare edilir. Daha bunları beklemeden, ‘Osmanlıca imam hatiplerde de okutulsun ve seçmeli olsun’ dendi diye, kıyameti kopardılar. Kılıçdaroğlu ‘Bizi orta çağlara götürmek istiyorlar’, genel başkan yardımcısı ‘Bize mezar taşlarını mı okutacaklar’ diyor. Bunlar tarih cahili, o mezar taşları bu toprakların mührüdür. O mezar taşları, hakir gördükleri, tahkir ettikleri mezar taşları şehitlerimizin, bu topraklarda ecdadın bıraktıkları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlayabilmiş değil.”
‘YAVUZ BİNGÖL’E MAHALLE BASKISI UYGULANIYOR’
Yavuz Bingöl’e mahalle baskısı uygulandığını savunan Davutoğlu, ”Mahalle baskısı yapanlara sesleniyorum, ister Van’da mahalle baskısı yapıyor olsunlar, isterse elit geçinip sanatçılara mahalle baskısı yapıyor olsunlar, hepsine çağrım, mahallelerinizden çıkın. Türkiye’nin diğer vatandaşlarını da görün, onlarla kucaklaşın.
Şimdi benimle Tunceli’de bulunan Yavuz Bingöl’e tam bir mahalle baskısı uygulanıyor. Sanatçı camiasından gür bir ses ‘Evet, kardeşlik’ dediği için bundan rahatsız olan dogmatik kafalar, bu seslere mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl’ü ve diğerlerini, onlar bu baskılara boyun eğmezler, onlar Anadolu’nun barış türküleriyle harekete geçtiler” diye konuştu.
Etiketler: Ahmet Davutoğlu » Anadolu » Bakanlar Kurulu » Başbakan » CHP » Milli Eğitim Bakanlığı » Milli Eğitim Şurası » Osmanlıca dersi » Osmanlıca imam hatipler » Sanatçı camiası » şiddet » tunceli » Van İl Kongresi » Vandalizm » Yavuz BingölYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER