logo

Bakan Yıldız’dan son rakam: 282 ölü

Enerji Bakanı Taner Yıldız, bu sabah 8 işçinin daha cesedine ulaşıldığını ve toplam ölü sayısının 282’ye yükseldiğini açıkladı.

taner yıldız

Soma’daki maden faciasına yönelik çalışmaları koordine eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız son açıklamasında ölü sayısının 282’e yükseldiğini söyledi.

Bu sabah saat 08.15’te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Sağılık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte açıklama yapan Yıldız, ölü sayısının 282 olduğunu söyledi. Bu sabah 8 işçinin daha cesedine ulaşıldığını belirten Yıldız, bir önceki açıklamasında ölü sayısını 274 olarak açıklamıştı.

Ayrıca son 12 saatte canlı çıkarılan işçinin bulunmadığını söyleyen ve ocaktaki yangının devam ettiğini söyleyen Yıldız, ölenlerden 217’sinin cesedinin ailelerine teslim edildiğini kaydetti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, şu anda hastanelerde 27 yatan hasta bulunduğunu, durumu iyi olanların taburcu edilebileceğini belirtti.

Hayatını kaybeden bütün işçilerin cesedinin ailelerine gün içerisinde teslim etmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar ailelerinin metaneti son derece yapıcı bir rol oynadı. Arama kurtarma çalışmalarına yeni kişiler katılmak istiyor. Arama ve kurtarma ekibimiz yeterli. Bu talepler tam tersi çalışmaları kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor.”

“İKİ BLOĞA HENÜZ ULAŞILAMADI”
Maden içerisinde iki bloğa henüz ulaşılamadığını ifade eden Yıldız, “Bugün itibarıyla daha dikkatli olmamız gerekiyor, buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi gerekiyor. Biz bütün işçi kardeşlerimizi çıkaralım, ondan sonra kim ne yapmak isterse daha rahat bir şekilde yapacaktır” dedi.

Maden içerisinde hava yönünün değiştirilme çalışmaları nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına ara verilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yıldız, “Arama çalışmalarına son verilmedi sadece havanın yönü değiştirildi. Bu teknik bir konu. Bu detaylara girmemiz söz konusu değil. Ama havanın yönü değiştirilmesiyle 8 işçi kardeşimize daha ulaşıldı. Dün gece yapılan çalışmalarla 282 işçi kardeşimize ulaşılmış oldu” diye konuştu.

Bakan Yıldız, faciayla ilgili olan biteni kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya çalıştıklarını kaydederek, “Ulaşılamayan 2 noktada işçi kardeşlerimizin olduğuna inanıyoruz. Tetkiklerimiz doğru çıktı” ifadelerini kullandı.

Bakanlar Taner Yıldız, Mehmet Müezzinoğlu ve Ayşenur İslam daha sonra maden ocağı çevresinde incelemelerde bulundu.

“İSPAT ETSİNLER İSTİFA EDERİM”
Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ardından madende 15 yaşında çocuk çalıştırıldığı iddiası Taner Yıldız tarafından da yalanlandı.

Bakan Yıldız, bir önceki açıklaması esnasında, “15 yaşında bir çocuğu burada çalıştırdılar” şeklindeki serzenişe, “Bunu kim söylüyor, niye ıspatlanmıyor? ” diye sordu.

Madenci yakınının “sosyal medyada yazıldı” ifadeleri üzerine Taner Yıldız, “Bu iddiayı ortaya atanlar ıspatlamakla mükelleftir. 15 yaşında bir çocuğun burada çalıştığını iddia edenler yalancının ve müfterinin tekidir. 15 yaşında çocuk kim ıspat etsinler. Burada 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim. Bu iddiayı ortaya atanlar ıspatlayamazsa ne yapacaklar?” şeklinde sordu.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
768 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.