logo

Musul’un ardından Tikrit’i de ele geçirdiler

Irak’ın Musul kentini ele geçiren IŞİD militanları, çevredeki diğer yerleşim bölgelerine yöneldi. Tikrit kentini de ele geçirdiği belirtilen örgüt, bankalarda bulunan yüz milyonlarca dolara da el koydu.

Çatışmalardan bir türlü kurtulamayan Irak, bu kez de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) paniği yaşıyor.

IŞİD militanları, ülkenin en büyük ikinci kenti olan Musul’u ele geçirdi.

Bölgede yaşayan yaklaşık 500 bin kişi, evlerini terk ederek Kürt bölgelerine sığınmaya çalışıyor.

Musul’da su arıtma tesisi inşaatında çalışan 120 Türk işçi de yaklaşık 25 kilometre yürüdükten sonra Kürt bölgesine ulaştı.

Musul’daki binalarda örgüt bayraklarının dalgalandığı ve kentte tam bir kaos yaşandığı belirtiliyor.

Militanların, Musul bankalarındaki yüz milyonlarca dolara da el koyduğu ifade ediliyor.

IŞİD militanlarının Bağdat’ın 140 km kuzeybatısındaki Tikrit kentini de ele geçirdiği belirtiliyor.

Militanların, Türkmenlerin yoğun yaşadığı Tuzhurmatu ilçesine doğru yola çıktığı yönünde de haberler var. Bu gelişme üzerine Peşmerge güçleri, ilçeye giderek bölgeyi kontrol altına aldı.

Irak’ın dışişleri bakanı Hoşyar Zebari de IŞİD militanlarına karşı Peşmerge ve Irak ordusunun birlikte mücadele edeceğini söyledi.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
637 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.