Son Dakika
ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin favori aday adayı olan Donald Trump, NBC’yle röportajında ülkedeki Müslümanların takip edilmesi için veri tabanı kurulmasını savundu.
2016’daki ABD Başkanlık Seçimi’nden Cumhuriyetçi Parti’nin favori aday adayı Donald Trump göçmen karşıtı açıklamalarına bir yenisini ekledi. Trump, NBC’yle röportajında muhabirin, “Ülkemizdeki Müslümanları takip için bir veritabanı sistemi olmalı mı?” sorusuna “Kesinlikle” yanıtını verdi. Trump, “Bir sürü sistem olmalı. Veritabanlarının da ötesinde, yani birçok sistemden söz ediyorum. Bugün bunu yapabiliriz. Ama önce sınırlarımızın, gücümüzün olması gerekiyor. Duvarlar kurulmalı. Bu ülkeye şu ana olan şeylere müsaade etmemeliyiz” dedi.
ABD’deki Müslümanların fişlenmesini öneren bu ifadesinin ardından Cumhuriyetçi emlak kralına tepkiler yağdı. Trump’ın Müslümanlarla ilgili veritabanı oluşturma fikri, Nazi Almanyası ile kıyaslandı. Demokrat Aday Adayı Bernie Sanders, Twitter’dan “Donald Trump’ın açıklaması çok zalimce ve geri kafalı. Anayasa’yı çiğneyerek IŞİD’i yenemeyiz” eleştirisini getirdi.
Yazar Lizz Winstead ise “O zaman ben de Trump’ı destekleyenlein veritabanının tutulmasını istiyorum” çıkışı yaptı.
Kaynak: Storyful, MBC
Etiketler: ABD başkanlık seçimi » ABD'deki Müslümanlar » Bernie Sanders » Cumhuriyetçi Parti » Donald Trump » IŞİD » Lizz Winstead » Nazi AlmanyasıYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER