logo

‘Bu kadın nasıl bu hale getirildi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısında ölen kadın için, “Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi?” ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi açılış ve temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, dün Kenan Kumaş adlı polis memurunun hayatını kaybettiği Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısına değindi.

Sultanahmet’in Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi? Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu vardı, ne günahı vardı. Türkiye’nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan biri olan Sultanahmet meydanı’nda böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin gelmesini engellemek için mi bunu yaptı?

Buralar güvenli bölge değil, bunu ispatlamak için mi bunu yaptı? Aynı şekide Dolmabahçe’de olan… 6 gün önce orada da böyle bir saldırı oldu. Ne yapmak istiyorsunuz? Elinize buradan ne geçiyor? Bununla ideolojilerinizi bu ülkeye egemen kılabileceğinizi mi zannediyorsunuz?
Taş atan molotof atan veya silah kullanan değil, Türkiye’nin büyümesine gelişmesine katkı sağlayacak projelere imza atan günlük siyasetin polemikleri içinde yıpranan üniversite öğrencileri istemiyoruz. Bilgi ve birikimiyle kendine hayran bırakan akademisyenlerle geleceğe yürümek istiyoruz.”

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“2023 hedeflerimize ulaşma konusunda en büyük desteği ünivrsitelerimizden bekliyoruz. Teknolojiyi ithal eden ülkeden bilgi ihraç eden bir ülke konumuna getirmek istiyoruz. Bilim toplumun önünde yürümek ona rehberlik etmek durumundadır.

Toplumun gerisine düşen bilim saygınlığını yitirir. Türkiye’nin dönüşüm sürecine bakıldığında bilimin de üniversitelerinde milletin gerisinde kaldığını görüyoruz. Bu iş hayatı ve siyasette de böyle. Üniversiteler sadece geride kalmamış vesayet aracı haline getirilmiş. Yeni Türkiye’nin üniversitelerinde 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinde yaşananlar bir daha olmayacak.
PKK ile PYD birbirinin aynıdır. Dertleri, Kuzey Suriye’de bir devlet oluşturmaktır. Biz, buna Türkiye olarak sıcak bakamayız.”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
Share
762 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.