Son Dakika
Çin’de 458 kişiyi taşıyan gemi nehirde battı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce yolcunun da kayıp olduğu belirtiliyor.
Şinhua ajansının haberinde, ülkenin ortasındaki Hubey eyaletinde bulunan Yangtze nehrinde 458 kişiyi taşıyan Dongfangcışing (Doğu Yıldızı) adlı
yolcu gemisinin battığı belirtildi. Gemi kaptanı ve baş mühendisin bulunduğu 20 kişi kurtarıldı.
Batan geminin “imdat sinyali” vermediği, nehre düşenlerin yardım istemesi üzerine yetkililerin kazadan haberdar olduğu iddia ediliyor.
Kazadan kurtulan kaptan ve baş mühendisin, geminin kasırgaya yakalanmasından kısa süre sonra battığını söylediği açıklandı. Çin Başbakanı Li Kıçiang kaza yerine ulaşmak için yola çıktı.
Kaza sonucu batan geminin, ülkenin doğusunda bulunan Ciangsu eyaletinin başkenti Nancing’den güneybatıda bulunan Çongçing kentine gitmekte olduğu ifade edildi.
Gemideki yolcuların çoğunun turist olduğu ve yaşlarının 50 ile 80 arasında değiştiği ifade ediliyor. Turistlerin Nancing’den Çongçing’e olan 1500 kilometrelik güzergahı gemiyle gitmek için yolculuk yaptıkları belirtildi.
Bölgeye binden fazla arama kurtarma ekibinin sevk edildiği belirtilirken, şiddetli rüzgar ve yağmurun kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı
açıklandı.
Yorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER